Skip to content

Tutorial: cum salvezi o melodie sau film de pe YouTube

December 11, 2009

Mi s-a întamplat de câteva ori să-mi placă o melodie şi să n-o găsesc decât pe YouTube, Trilulilu sau alte site-uri de profil. Aş fi vrut, desigur, să o am şi în PC-ul meu. Dar cum ajung să am un mp3 în calculator dintr-un videoclip sau fişier audio de pe net? Urmează tutorial în 2 paşi simpli:

1. Browser-ul folosit este Mozilla Firefox (da, e un consumator uriaş de resurse al PC-ului dar aplicaţiile pe care le poţi instala, îl fac, pentru mine, cel mai util browser în acest moment). În cadrul Firefox se instalează acest ‘add-on’: VideoDownloadHelper. Aplicaţia recunoaşte toate fişierele video şi audio de pe pagina de internet pe care eşti şi îţi prezintă o listă cu acestea. După instalare (necesită un restart de Firefox), vei observa lângă butoanele de navigare ale Firefox o nouă icoană ce va deveni activă în momentul în care softul a găsit ceva de downloadat. Tot ce trebuie să faci e să apeşi butonul de ‘download’ (de pe Last.fm se salvează automat în format .mp3; audio de pe trilulilu se salvează în .mpeg; video se salvează în general în format .flv etc).

1

2. Acum că ai fişierul video/audio care te interesează, treci la partea în care îl transformi în formatul dorit (o să presupun .avi pentru video, .mp3 pentru audio). Asta se face cu Xilisoft Video Converter, program pe care îl găseşti aici. După ce l-ai instalat, selectezi file-ul de convertit, selectezi în ce format faci conversia şi apoi apeşi ‘convert’. Voila, tocmai ai un videoclip în format .avi/o melodie în format .mp3!

2

 

În plus, poţi salva şi în formate compatibile cu iPhone, iPod, BlackBerry, în format video HD, AppleTV, PSP, XBox 360 şi multe altele.

P.S: Ideea acestui post a venit ca urmare a acestui mesaj pe twitter.

Disclaimer: Majoritatea fişierelor transformate şi stocate după informaţiile din acest post intră sub incidenţa legilor de copyright. Urmarea acestui tutorial poate constitui o încălcare a legilor în vigoare. Prin acest post nu încurajez pirateria, el constituie doar un ghid informativ despre cum astfel de transformări se pot face. Dacă downloadezi o copie a conţinutului pentru uz personal, trebuie să deţii toate drepturile de autor sau avizul proprietarilor conţinutului. Vei fi singurul răspunzător de materialele pe care le editezi şi de consecinţa utilizării lor.

Advertisements

From → Online

3 Comments
  1. andreea permalink

    nu am gasit nimic ce imi trebuia

  2. Anonymous permalink

    @Andreea Ce cautai de fapt? 🙂

  3. Andrei Teşcan permalink

    @Andreea Ce cautai de fapt? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: