Skip to content

CoTweet, aplicatia perfecta pentru conturile Twitter de companie

December 23, 2009

Din ce în ce mai multe companii abordează Social Media pentru a se promova. În multe cazuri, conturile de Social Media sunt administrate de o singură persoană. Am să trec peste partea în care sfatuiesc orice companie să dezvaluie identitatea celui ce stă în spatele prezenţei sale în Social Media, căci mi se pare o chestie elementară (vezi Adevarul – shameless self promo). În schimb iau în considerare companiile mari sau cele care oferă feedback pe diferite domenii (dar în cadrul aceluiaşi cont de twitter în cazul de faţă), ale căror conturi pot fi administrate de mai multe persoane.

Trebuie sa existe o diferenţiere între aceste persoane. Şi aici intră în scenă, cu mult succes aş putea adăuga, aplicaţia CoTweet. Principalul ei scop e să pună o semnătură fiecărui update postat pe twitter. Semnătură de formatul ^AT(aşa ar arăta în cazul meu dacă Adevarul pe twitter ar fi administrat de mai multe persoane), AT fiind iniţialele emitentului. Unul din cele mai bune exemple este contul de twitter al celor de la Toyota (poză, mai jos).

 

Toyota

Astfel, dacă ai o întrebare legată de vânzări, o vei adresa aşa: “@toyota ^SM how much does the Prius costs?” E o modalitate ingenioasă de a adresa întrebările exact celor care pot răspunde la ele, de a răspunde mai uşor la cerinţele celor cărora te adresezi, în definitiv de a face comunicarea mai uşoară pentru ambele părţi. E şi o strategie logică, cu siguranţă un singur om nu poate cunoaşte toate răspunsurile, în unele zone nu are informaţiile necesare, în altele nu are libertatea de a da răspunsuri clare, iar această defalcare a ariilor de expertiză e  dezirabilă în cazul multor brand-uri prezente pe twitter.

Aplicaţia este destul de intuitivă iar în plus are şi alte funcţii destul de interesante, pe care, totuşi, am să vă las să le descoperiţi singuri, în caz că sunteţi interesaţi.

 

Advertisements

From → Online

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: