Skip to content

Jurnalistii sunt jeguri, bloggeri sfinti iar un om moare

January 19, 2011

O intamplare petrecuta astazi m-a trezit din acalmie si m-a facut sa scriu randurile ce urmeaza. Stiu ca vor ramane in anonimat, dar pana la urma, nici nu se vor scoase la lumina, poate ca asta e scopul acestui post, de a-l reciti singur peste ani.

Aud destul de des in aceasta “lume” a online-ului, din care nu fac parte, dar activez, expresia din titlu, “jurnalistii sunt in marea lor majoritate niste jeguri”. Si o aud, citesc, observ si de multe ori cei ce o spun sunt ‘A-list’ (prin asta intelegand doar ca sunt cei mai cititi, asa cum de exemplu Lady Gaga e cea mai ascultata, nu continui cu explicatiile) bloggeri din Romania.

Apoi vezi ceva de genul asta:

Sursa_refresh

Ce spune de fapt autorul articolului: “Ba, un om a murit. Un om din industria asta. Probabil ca pe voi, cititorii mei, va intereseaza asta, ca majoritatea sunteti tot din domeniul asta. Deci ia sa fac eu niste trafic si sa ma cac pe mine ca singura lui poza de pe tot internetul e A MEA si ca singurul site plin de etica si corectitudine e Xulescu care m-a citat”.

Exista unele momente in care etica se da la o parte in fata realitatii crunte, exista momente in care trebuie sa stii sa-ti tii gura si sa lasi astfel de adevaruri marunte (dar perfide) deoparte si sa prezinti doar faptele.

Cuvintele de mai sus sunt dure. Dar poti sa fii Maica Tereza o viata intreaga si o singura data e de ajuns sa gresesti.

Poate inteleg resorturile care au dus la un asemenea articol, poate pentru unii carora chiar le pasa de omul din spatele lor, ele pot fi iertate, catalogate greseli, lipsa de insipratie, o dimineata mai proasta. Pentru altii, el poate fi doar o alta fateta a societatii noastre, in care toti suntem zmei, atat timp cat vorbim despre altii.

Asa ca, va rog dragi bloggeri, sa nu va mai aud cu generalisme de genul “jurnalistii e jegosi” ca serios, nu sunteti cu absolut nimic mai breji!

Sursa poza: n-o dau!

Advertisements

From → Online

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: