Skip to content

2 experimente

September 7, 2011

Mai mult fortat de anumite imprejurari decat ca urmare a unei idei transformate intr-un experiment, de o luna de zile nu am mai folosit Yahoo Messenger-ul. Asta n-ar fi mare lucru dar desi nu sunt un utilizator frecvent al programului, uneori aveam o pornire de a deschide ‘messu’ pentru a-l contacta pe Icsulescu. Perioada asta n-a durat prea mult si de ceva vreme nu simt niciun impediment pricinuit de absenta mea.

Totusi, asta m-a facut sa ma gandesc la cat de dependenti suntem de unele minuni ale tehnologiei secolului 21 si cat de usor ne adaptam la ele dar la fel de usor ne si descurcam fara ele. Nu ca sunt eu foarte adaptabil la schimbari, nu ma vad neaparat printre ultimii 20 de supravietuitori ai celui de-al patrulea Razboi Mondial (mai degraba ultimii 2000) dar cred ca pe undeva, faptul ca-s crescut la tara ma ajuta, daca nu ma impinge, sa-mi fie natural fara a avea unele din beneficiile vremii. In plus ‘messu’ (Facebook, telefon, mail etc) nu e decat alt sistem prin care comunic mai usor cu cei dragi si nu numai dar care ma rupe de comunicarea aia veritabila dintre doi oameni ce se privesc in ochi. Mai bagi o barfa, mai o gluma, mai un link, mai te pierzi pe internet si revii la conversatie dupa 3 ore, ce sa mai, un adevarat Homo Modernis.

Ei bine nu, eu nu o sa mai folosesc astfel de sisteme decat pentru a vorbi in interes de serviciu. Eh, zii tu, nu e tare? Tare pe dracu’ (observi cum sar de la un ton al naratiunii la altu?), dar asa mi-a trasnit mie. Gata, tocmai am salvat omenirea.

In fine, tot gandidu-ma eu la asta mi-a venit in cap sa fac un experiment si cu telefonul. O saptamana nu o sa-l folosesc decat daca am de rezolvat ceva la munca. Sper sa nu dau cu masina in vreun copac in timpul asta si sa am nevoie de ajutor, nu stiu ce-o sa fac in cazul asta, poate il sun pe sefu’. 🙂

Si pentru ca post-ul asta sa nu fie chiar degeaba, mai jos ai un film cu prima intalnire a unui trib din Papua Noua Guinee cu omul alb. Acest maret fauritor de vieti mai bune. Daca ti se pare ceva stupid in comportamentul lui lasa un comentariu, macar sa nu ma simt singurul (bine, stiu ca-s singur aici pe site, da’ zic si eu. Google, auzi taica?).

 

ps: tocmai ati vazut un grup de oameni carora le-a fost schimbata viata. De ce? Pentru ca e amuzant sa faci pe albul. E ‘cool’ sa descoperi triburi. Putea tipul ala sa-i salute, sa ascunda cat mai multe din descoperirile lumii ‘moderne’ si sa-i lase in primitivismul lor? Nu putea, trebuia sa le arate ce tare e el, ce magii face cu chibriturile si cu oglinda. Eu daca l-as prinde pe asta pe undeva i-as rupe fata. Serios.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: