Skip to content
Tags

,

Batrana, 2 Ace si cei 100 de roni

September 13, 2011

Eram azi in fata la McDonald’s Unirii si ma imbuibam ca un porc cu…o tigara cand, trece prin fata mea un tip imbracat la trei ace (fara sacou adica,) vizibil afectat de trandafirul pe care-l tinea in mana ca pe-o sorcova. Omul nostru, retrogradat acum la doua ace pe motiv ca nu e purtator de ceas, bine, avea un Casio sau asa ceva, sport, scoate mana din buzunar cu un telefon mare cat o zi de post, moment in care isi face aparitia in scena si personajul nostru principal, bancnota de 100 RON.

 

Leii pluteau in aer la fel de suavi ca fratii lor adevarati din parcul Kruger in timp ce pandesc antilope, singura diferenta fiind ca astia romanesti au fost observati si pe fata si pe dos de toata congregatia de cornute din fata Mecului(!?). Ptiu bata-m-ar binele cum s-au asezat ei, toti 100, la doi pasi de mine! Leii faceau ochii mari la mine, eu la ei, cornutele ba la ei ba la mine, numa’ 2 Ace n-avea habar de ce tragedii elene crea in spatele lui.

 

In_fata_la_mc_unirii

Acu’, crede-ma cand iti spun ca eu ma uitam la bani cu gandul sa ii dau lu’ 2 Ace inapoi, doar stii si tu ce nasol e sa fii cu gagica la prima intalnire si sa te trezesti ca prin minune fara bani, n-o lungesc, e clar ca daca o mai vezi si-a doua oara ori esti bun, ori e ea de la Sascut (iar Patraulea nu parea genu’ bun). In acelasi timp, antilopele Gnu o puneau de-un linsaj si-mi bagau “in turm??re” o privire care m-a facut instantaneu sa ma uit la banii aia ca la politica, ba chiar incepusem sa ma gandesc ca daca organizez repejor o casa de pariuri ad-hoc asupra aluia de reuseste sa ia leii, fac bani sa-i scot pe 2 Ace si gagica-sa toata luna in oras.

 

Asta fuse punctul culminant, am ajuns si la deznodamant. Carevasazica mai exista si oameni drepti in Romania, o batranica ce mergea la vreo 5 metri in spatele Cupidonului a observat toata faza, a ridicat banii si i-a dat, provocandu-i lu’ ginerica o fata schimonosita demna de filmele cu betivi ucrainieni. 2 Ace n-a zis nici macar mersi, ceea ce m-a facut sa cred ca de fapt nu mai exista oameni drepti in Romania si ca de fapt baba era ma-sa care-i purta de grija smintitului.

 

Sfarsit. Mentionez ca toate animalele implicate in poveste nu au suferit absolut nici o trauma vizibila.

 

ps: Acum, intr-o nota putin mai serioasa, gestul femeii, de altfel o dama bine undeva la 60 de ani, mi s-a parut exceptional pentru timpurile pe care le traim. Imagineaza-ti ca pensia medie in Romania e de aproximativ 750 RON. Asta inseamna ca femeia asta i-a dat lu’ 2 Ace exact 13% din venitul ei lunar. Nu zic, poate ca acelasi gest ar fi fost facut de multa lume dar crede-ma, judecand dupa privirile viitorului tarii (tineretul de Unirii) catre suta aia de lei, poate ca nu.

From → De-ale lumii

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: