Skip to content

Mar Adentro

June 20, 2012

Nu, nu va fi vorba de filmul regizat de Amenábar, nici despre marea (enigmă) dinăuntrul fiecăruia, ci despre cum marea e înăuntru. Înăuntrul cui? Păi, înăuntrul pământului…și nu, nu marea din centrul pământului de care scria Jules Verne.

Să explic mai bine, există o plajă în Asturia care este de fapt la 100 de metri de malul mării. Exact așa, e marea, e plaja, urmează un deal, dupa care iar e plajă, scăldată de valurile aceleiași mări. Minunea asta se întâmplă pentru că într-un mod bizar, apa și-a săpat un pasaj printre rocile carstice și acum își aruncă valurile în spatele unui deal. Lucrătură pe la spate cum se zice.

 

Plaja_gulpiyuri

 

Mi se pare fantastic cum, într-o zi, plimbându-te pe pajiști verzi, fără să știi că există o mare la o aruncătură de băț de tine, ai putea da peste un loc minunat cu nisip fin și cu valuri albastre. Dacă n-aș ști că locul asta e foarte aproape de o autostradă, mi l-aș putea imagina ca pe o locație perfectă în care să filmezi Laguna Albastră, partea a treia.


În condițiile astea, pentru localnici, termenul “mă duc la mare” capătă un sens cu totul nou. Stai pe plajă, te bucuri de soare, te uiți la dealul din față și la valurile de sub el, vezi mareea cum vine sau pleacă, simți mirosul de apă sărată și te întrebi ce e mai ciudat, numele locului (care mie îmi sună a limbă bască) sau locul în sine…

Marea_in_gulpiyuri

Când voi ajunge acolo, o să revin cu detalii despre temperatura apei. 🙂

 

Surse poze: un site japonez (cred)

Advertisements

From → Calatorii

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: