Skip to content

C’era una volta il west

February 13, 2013

Imi aduc aminte din copilarie de un film despre cucerirea vestului Statelor Unite. Lasand la o parte propaganda nationalista de rigoare a americanilor, stii tu, aia cu “noua totul ni se cuvine”, “hai sa omoram indienii rai”, “uau, uite cum am facut din rahat bici”, filmul avea si cateva pasaje practice interesante.

De pilda, se arata cum colonistii, dupa ce-si luau cogeamite parcela de pamant, una din aia de l-ar face si pe Becali invidios, isi faureau cu binecunoscuta dibacitate americana un gard cat toate zilele dupa care umpleau tarcul instant cu 300 de vaci in stil ‘Punguta cu doi bani’, caci nu-i asa, in vestul salbatic vacile cresc intr-o luna cat altele in sapte.

Trecand la subiect, noua cucerire a vestului se face un pic altfel, tehnologizat, cinic si automat. Mai exact, niste ‘boieri americani’ vor sa renunte la gardurile ce le tin in frau cirezile si sa le inlocuiasca cu…aparate GPS. Se pune una bucata GPS pe vaca, intre coarne imi imaginez, ca sa fie semnalul mai puternic dar si in scop estetic (se vor crea desigur si GPS-uri made by Armani, by D&G etc), si doua ‘stimulatoare electrice’ pe fiecare din urechi, stimulatoare ce vor elibera socuri electrice de mica intensitate ce astfel vor ghida bietul animal oriunde doreste cowboy-ul impatimit de Farmville.

Cow_escape

Viata de cowboy va fi mult mai simpla, rahatul va fi mai bici ca oricand, imagineaza-ti doar cum ar functiona ferma ta daca ai fi cowboy. Dimineata te trezesti in Cancun, iti dai jos cizmele din picioare si sari direct din pat in mare (cu pistoalele inca la brau), dupa care cowboița te asteapta cu micul dejun facut, o ceasca de tabla plina de cafea si o gamela rasa de fasole cu carnati. Mai apoi se trece la treaba, intri pe stunmycow.com cu numele de utilizator ‘johnny_cow_master’ si parola ‘cowforce1′ si instantaneu o sa poti vedea ce-ti face cireada. Daca vacile sunt satule in proportie de peste 85% iti poti permite chiar un mic joc de tetris cu vaci (un fel de Augmented Reality) pe pasune iar daca esti baiat destept iti instalezi pe islaz niste difuzoare si o camera video si-o pui instant de un flashmob bovin, neaparat pe melodia “Gangnam Style”. Pui clipu’ pe YouTube si faci numai din asta 234,45 milioane de dolari, numa’ buni pentru o casa noua in Bora Bora plus alte cateva investitii.

Vaca_credula

Astfel, te vei extinde spre:

1. OTS – Oi Telighidate prin Satelit. Vei elimina ciobanii din Romania si mai faci alte 324 milioane de dolari profit pe an.
2. CACA – Camile Australiene Controlate Automat. In Australia se cresc camile ce mai apoi se vand in lumea araba, insa momentan procesul e lasat in voia naturii. Un numar minim de camile sunt lasate in parcela X din Desertul Victoria iar la 2 ani distanta fermierii aduna cu elicopterele camilele inmultite intre timp, le urca in camioane si le duc in port. Cu noua tehnologie, un computer ce cunoaste prognoza vremii mână automat camilele spre cele mai verzi locatii, sporind astfel numarul lor si le duce chiar si in port. 3,2 miliarde profit (arabii nu se uita la pret)
2′. DCA – Ca sa nu lasi nimic la voia intamplarii o sa ai si o haita de Dingo Controlati Automat, ce vor pazi camilele de alti dingo necontrolati automat. In orice caz, investitia asta va fi de scurta durata caci in cativa ani nici n-or sa mai existe dingo.
3. BȚCA – Broaste Testoase Controlate Automat. Momentan piata de oua de broaste este subaprovizionata grav. Locurile de ouat sunt foarte dispersate global iar indigenii care braconeaza ouale nu sunt de incredere, totodata fiind un intermediar in plus. Controlul migratiei broastelor testoase ar aduce un profit suplimentar de 18 milioane dolari anual.

Camila

Iar limitele a ceea ce poti controla automat vor deveni nelimitate. Trei idei cred ca ajung, de restul iti vei putea dea seama si singur, insa cel ce va iesi castigator din lupta controlului automat e cel ce va investi puternic in controlul maselor. De-abia cand te vei putea duce la Coca Cola cu un grup de 173 milioane de barbati insetati sub controlul tau, grup ce va consuma zilnic 8 litri de Cola, de-abia atunci vei fi cucerit cu adevarat vestul. Tot ce-ti va ramane sa faci e sa angajezi doua sute de garzi de corp care sa fie langa tine permanent, pazindu-te de extremistii indieni.

ps: desi articolul e scris la misto, subiectul e cat se poate de real si serios.

sursa: theAtlantic

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: