Skip to content

Acesta este un articol despre dragoste

July 14, 2015

Și-atunci cînd te apuci de scris despre dragoste ai doar două căi posibile, fie scrii mult, cu talent, cu patos, cu toată fibra sufletului tău, fie scrii mărunt, pe scurt, conștient de greutatea herculeană la care tocmai te-ai înhămat și de neajunsurile tale în fața unei astfel de sarcini sisifice.

Cum prima variantă îmi este inaccesibilă, am să-ți povestesc despre un film extraordinar al cărui personaj principal e ea, Dragostea. E vorba de ”The Graduate”, o capodoperă a cinematografiei secolului trecut, un film ce-ți poate fi prieten neînsuflețit, mentor încapsulat în rolă de film, îndreptar, dicționar, biblie și de ce nu, poveste de spus nepoților, o epopee nemuritoare.

Spre deosebire de întruchiparea dragostei Europei ultimului mileniu, cînd se cîntă cu predilecție despre dragostea fără de putință, cînd prezența majoritară e dată de Tristani și Isolde, Romei și Juliete, Heloise și Abelarzi, de povești imposibile, The Graduate ne propune o abordare explozivă, încununată de întreaga forță tămăduitoare a iubirii, un adevărat catharsis al spiritului uman și al sentimentului ce-l înnobileaza peste cuvinte: Dragostea! Ea și doar ea putea constitui cheia de boltă a unei pelicule desăvîrșite, doar prin ea protagoniștii devin OAMENI într-o lume de ”people unable to love each other”, ca să-i citez pe Simon & Garfunkel, autorii unui soundtrack ce se potrivește magistral cu temele filmului.

Așadar, dacă un film bun e ceea ce căutai, îți doresc vizionare plăcută! Și dacă cumva, pe undeva prin lumea asta e un om pe care-l iubești și căruia nu i-ai mai spus asta de mult, pune mîna pe telefon, scrie o scrisoare, dă un sms, fă ceva și nu lăsa frica, orgoliul sau alte asemenea nimicuri să-i stea Dragostei în cale!

Advertisements
4 Comments
  1. None permalink

    Se scrie cu â din a, nu din i 🙂

    • Ai dreptate. M-am obișnuit însă așa și cred c-am să rămîn 🙂 pe sistemul asta. În orice caz, cred ca poți fi de acord că-i putem găsi hibe mai mari postului asta decît un amărît de “â”.

  2. None permalink

    Nu, e perfect, doar să-ți și urmezi sfatul 🙂

    • Ei, sfatul meu trebuia să fie însoțit de niște condiții și de un întreg manual de aplicabilitate. În genere cred că e bine de urmat, atît timp cît nu-i provoci destinatarului migrene. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: