Skip to content

Capitolul I – În care un român, un evreu și-un arab pleacă spre Chișinău

October 5, 2015

„Călătoria te lasă fără cuvinte, iar apoi te transformă într-un povestitor” – Ibn Battuta

Se făcea odată ca niciodată, căci dacă n-ar fi nici nu s-ar mai povesti, cum că Khaled arabul, Viorel evreul și Andrei românul,

Trei crai mari de la răsărit

Din Vitan, Dristor și Colentina au mijit,

Cu alai mare într-un Megane s-au suit

Un Megane cu fundu’ teșit, învechit și obosit

Tare s-au ferchezuit și spre Chișinău s-au pornit

Ia mai mînaaaaați măăăăi, hăăăăi hăăi!

Ho, ho, stați oleacă și nu mai mînați atîta că nici n-am ieșit bine din București și deja am greșit drumul. E clar, ziua bună de dimineață se cunoaște și pe noi ne-a prins ora 2 după masă la o coadă imensă de a intra de pe DN1 pe centura capitalei. Da’ ce zic eu coadă imensă, că nu-i chiar așa mare numai că din păcate e mai mare decît răbdarea evreului de la volan care se minunează pentru a cîta oară că iar s-a lăsat convins de țăranul român s-o ia pe alt drum decît pe-al Lui. Cum care Lui? Al Lui, Google!

După cinci secunde lungi cît un Ramadan, timp în care arabul încerca să-i ecsplice lui Viorel (nu, n-am greșit, arabul ecsplică nu explică) că încă 190 de secunde la coadă ne-ar putea deschide porțile către 190 de kilometri de drum cu două benzi pe sens virgine, evreul a tras brusc de volan la stînga și-a cotit-o în trombă to ză airport aducîndu-și aminte că Israelul bate Palestina și nu invers și că de fapt, lui nu-i plac virginele. Mai ales dacă trebuie să stai la coadă după ele.chisinau

A urmat o întreagă discuție despre cum spiritul combinatoro-atoaterezolvatoro românesc ar putea începe să vîndă bonuri de ordine la cozi iar cei care vor să se bage în față fără să-și folosească inutil luminile de avarie ar putea să-și cumpere cu suma modică de 1 Euro așa numitele tichete ”fast pass”, tichete ce-ți dau acces în fața fraerului cu Octavia care stă regulamentar la coadă. Imediat după asta a început o altă discuție la fel de imbecilă despre ăia cu X6-uri și ML-uri care vor falsifica fast pass-ul, moment în care Khaled s-a aprins pentru că evreul a avut imprudența de a adăuga (total de prisos în opinia mea) care sunt grupurile etnice ce compun majoritatea proprietarilor celor două modele mai sus enunțate, respectiv țiganii și arabii.

Asta a fost o diversiune inteligentă din partea lui Ițic, căci în timpul în care eu îmi pusesem casca albastră ONU și aplanam conflictele din Fîșia Gaza de la granița dintre bancheta din spate și șofer, Viorel trecuse de airport și-o ambala sîrguincios către drumul greșit, prin sate ilfovene în căutarea autostrăzii A3 spre Ploiești și-ale ei 3 benzi virgine pentru care nu trebuie să stai la coadă (de ce nu i-o zice autostrada V3?). Degeaba am protesat și eu și Mohammed cum că pe autostrada asta se intră doar pe la Snagov, evreul era chitit să ne demonstreze ce înseamnă să fii extremist. Tratament la care, în mod paradoxal, Khaled nu avea un răspuns foarte entuziast.

”La moment”, ca să-i citez pe frații noștri chișinăuieni (aha, exact așa :D), pot să vă spun că asta era doar prima dintr-o serie luuungă de demonstrații din această călătorie.

Dar despre asta, mai multe în episodul viitor.

Advertisements

From → Calatorii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: