Skip to content

Capitolul II – În care se vorbește despre Moise, orașul Fierbinți și indicatoare

October 9, 2015

Ultima oară eroii noștri erau pe drumurile peticite din satele Ilfovului, lăsîndu-i în căutarea autostrăzii și-a promisiunii unui drum rapid către Chișinău.

Tot acolo ne reîntoarcem la povestea lor, însă doar ca să îi regăsim învăluiți într-o tăcere apăsătoare și cred că cititorului nu îi va fi greu să înțeleagă de ce atmosfera era acoperită de-o pîclă grea. Khaled și Andrei erau convinși că autostrada nu va fi atinsă și deja se gîndeau la ce replici malițioase să-i servească evreului odată ce acest fapt va deveni mai evident ca o bancnotă de 500 de lei pierdută în față la McDonald’s Unirii. Fiecare avea însă diferite argumente prin care se consola că orice deviere de la traseu poate fi o experiență benefică. Khaled scruta zarea în căutarea unor locuri ferite de ochi iscoditori în care ar putea să-și dreseze armata de porumbei călători cu care intenționează să bombardeze pozițiile israelienilor în timp ce Andrei făcea recensămîntul tuturor discotecilor în care șansele de a găsi manele sunt mai mici decît acelea de a găsi un singur om treaz în Control după ora 12. Viorel nu era nici el în apele lui căci n-ar fi vrut în ruptul capului să recunoască că a greșit și deja își mușca buzele gîndindu-se pe unde să scoată cămașa.

Înainte totuși de a trece mai departe cu povestea noastră, cred că e cazul să ne oprim puțin și să facem o caracterizare sumară a relațiilor dintre protagoniștii noștri. După cum probabil v-ați dat deja seama, cantitatea de orgoliu prezentă în micul Megane amenința să-l răstoarne în orice clipă iar biata mașină valsa pe gropile ilfovene mai ceva ca un cuplu cu Parkinson la balul Vienei. Trinomul român-evreu-arab (R.E.A) se dovedea a fi un adevărat butoi de pulbere, fiecare avînd cîte un dinte împotriva celuilalt.

Khaled tăcea mîlc în spatele lui Viorel, ascuțind ritmic o sabie imaginară și promițîndu-i lui Allah dar și sieși că aceste momente în care ascultă de un reprezentant al seminției lui Israel vor fi răzbunate de porumbeii săi kamikaze. În același timp, românul cocea replici acide și dacă pînă acum își însușise casca albastră de menținere a păcii, cu fiecare kilometru cu care Viorel îi afunda în jungla provincială, Andrei se vedea tot mai mult în rolul lui întărîtă-i drace că și mie-mi place, gîndindu-se la modalități cît mai rapide prin care să-i învrajbească pe ceilalți doi. Lui Viorel nici că-i păsa de privirile dușmănoase mahomedano – române însă se simțea deja obosit de ceea ce știa că vor începe cei doi retrograzi să debiteze. Desigur că iar trebuie să se lupte cu ideile lor ponosite despre cum ”ar trebui să folosim o hartă fizică”, ”nu degeaba au cutreierat israelienii prin deșert timp de 40 de ani” și multe alte inepții de care era sătul pînă peste cap și pe care nu voia să le demonteze pentru a mia oară. Viorel se simțea ca-n Vizitatorii,  filmul ăla în care un cavaler și valetul său călătoresc în timp din secolul al XII-lea pînă în zilele noastre, și nu înțelegea deloc cum s-a pricopsit tocmai el cu fosilele astea două pe cap.

Așa stînd lucrurile, Megane-ul s-a apropiat pe nesimțite de el dorado-ul numit A3. Toate semnele indicau clar că în apropiere se află o autostradă: zgomotul mașinilor ce goneau cu triplul vitezei căruței în care se aflau R.E.A, mirosul de polițist ce stă la pîndă pentru ce mai pică, o șpagă sau un carnet, izul de cauciuc ars și sunetul distinctiv al TIR-urilor ce rulează pe un asfalt turnat de mîntuială și nu în ultimul rînd, lipsa oricărui fel de indicator ce ar trebui să te îndrume către ”marele proiect de importanță națională”. Într-adevăr, după nici 2 minute, Meganeul urca la pas podul de deasupra autostrăzii, timp în care Viorel căuta disperat o cale de acces.

Viorel: – Bă băieți, eu mă jur că ultima oară cînd am fost pe-aici, am intrat cumva pe autostradă.

Khaled: – Aha, cum?, te-ai rugat la Dumnezeul tău să te teleporteze de pe pod?

Andrei: – Nu mă Khalede, nu știi nimic. S-a oprit pe pod, a scos toiagul lui Moise și a despărțit apele autostrada în două. Avea chiar și două Mercedesuri pline cu egipteni care-i suflau în ceafă.

Viorel: – Mînca-mi-ați luleaua (nu-i un eufemism, Viorel e un fumător înrăit) de înapoiați obosiți ce sunteți, cu glumele voastre de pe vremea lu’ Stella Artois (1366), păi bă, să știți că oricum drumul era p-aici fraierilor! O ținem tot înainte și ieșim aproape de Urziceni, pe drumul ăla cu două benzi pe sens ce ne va duce direct în Moldova. De fapt, pe-aici am vrut să merg de la bun început!

camile

40 de kilometri, multă zgîlțîială și 1 oră mai tîrziu


Îi regăsim pe eroii noștri, teferi și nevătămați, la intrarea pe drumul expres ce-i va îndrepta pe ruta Urziceni – Buzău – Focșani și mai departe spre Vaslui și vama Albița, punctul de trecere către Republica Moldova. Însă, la intrarea în drumul național, stupoare! Indicatoarele arată la stînga Urziceni iar la dreapta București în doar 30 de kilometri!!!

Khaled: – Adică am făcut o oră jumate prin toate hîrtoapele și fundăturile doar ca să ajungem la 30 km de Bucureeeești?!?

Viorel: – Măi arabe, calmează-te puțin, oricum prin aglomerația din București am fi făcut o oră, așa că de fapt știindu-te perpetuu impacientat am zis că în loc să stăm în trafic, mai bine iți arăt pe traseu Fierbințiul, că tot ești fan al serialului. Zi tu Andrei, n-am făcut bine?

Andrei: – Boss, eu zic că dacă tot am ajuns pînă aici, să ne oprim un pic și să luăm o pauză să ne mai tragem sufletul.  E o benzinărie la Urziceni și eu zic să facem plinul, nu de alta, da în ritmul ăsta de înaintare ne prinde viscolul pe-aici și e nasol rău să stai în nămeți fără benzină în rezervor.

Așadar, să luăm și noi o pauză, ne vom întoarce în capitolul III cînd ajungem împreună cu REA în capitala Moldovei.

Advertisements

From → Calatorii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: