Skip to content

Cum să-ți cumperi adidași de pe internet

November 2, 2015

Într-adevăr, pantofi sport era titlul corect dar să fim serioși, pînă și Papa Francis (în noua lui abordare a catolicismului, de altfel foarte populară) le zice adidași, așadar, nu cred că mai folosește nimeni în vorbirea de zi cu zi termenul ”pantofi sport”. Ia imaginează-ți cum ar suna o lecție în clasele primare:

– Ana are mere

– Vlăduț are pantofi sport

Aiurea, nu? De aceea mă mir cum se face că termenul e folosit doar de oamenii din Marketing & PR ce lucrează la marii producători tip Puma, Nike, Adidas, etc. Și mai ales nu înțeleg cum se poate ca cei de la Adidas să nu fi marșat pînă acum în nicio campanie de publicitate pe imensul capital de imagine pe care îl au în România. Un slogan de tipul ”Adidas. Adevărații adidași” ar fi cu mult mai potrivit decît ”Adidas is all in”. Pe bune? All in? Doar jucătorii de Texas Hold’em înțeleg sloganul ăsta.

În fine, nu despre asta voiam să vorbesc. În era prețurilor extra-piperate din magazinele tradiționale de profil, soluția cumpărării adidașilor de pe internet poate fi una mai mult decît inspirată. Nu numai că poți găsi prețuri mai mici dar în același timp ai acces la o varietate mult mai mare de modele.

Bun, odată ce am stabilit asta, următoarea întrebare e ”de unde îi iau”? Păi…internetul e mare, te descurci tu (de exemplu, MrPorter.com are livrare și retur gratuit în/din România), mult mai important e să nimerești măsura potrivită. Și crede-mă, asta nu-i tocmai ușor în condițiile în care am văzut multe magazine online care listează măsuri eronate pe site-ul lor. Singurii pe care i-am găsit a le avea 100% corect sunt nemții (dacă nu ei, atunci cine?) de la asphaltgold.de.

Dacă nu ești sigur ce ți se potrivește, cu măsurile de la ei poți comanda fără griji din alte părți. Te-ar mai putea ajuta să îți măsori piciorul și să verifici mereu că o să cumperi măsura potrivită pentru demensiunea în cm a piciorului tău.

reebok_asics

De exemplu eu port 43, o măsură ce la majoritatea producătorilor e corespondentă unei lungimi a labei piciorului de 27,5 cm (cel mai simplu e la clăpari, unde măsurile sunt pe centimetri – și iar te întrebi, nu era dom’le mai simplu ca măsurile să fie toate în cm? Da nu, de ce să fie simplu dacă poate să fie complicat?). Acest 43 corespunde la Adidas cu 43 1/2, la Reebok cu 42,5 iar la Asics Onitsuka Tiger cu 43,5. Ba chiar în anumite cazuri mai rare, cum e cel al adidașilor Asics Gel Lyte III trebuie să știi ce tip de construcție folosesc (fără limbă în cazul acesta) și cum aceasta poate influența mărimea pe care trebuie s-o alegi. Gel Lyte III-ul îmi sunt ficși deși au 28 cm…dar sunt 43.

Dacă nici așa nu ești sigur, cei de la asphaltgold au și un modul de comparație. Îți alegi un adidas pe care îl ai deja și-n care te simți bine, selectezi măsura deținută și mai apoi alegi și modelul pe care vrei să îl cumperi. Site-ul îți va calcula automat ce măsură ți se potrivește. Deștepți nemții aștia…:)

Iar ca încheiere, ca să nu-ți pierd timpul c-un ghid despre cum să-ți măsori corect piciorul cu rigla :D, am să te rog să răspunzi unor întrebări scurte:

 

Advertisements

From → Online

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: