Skip to content

Cocalari din toate țările, uniți-vă!

May 26, 2016

Nu cred că noi românii avem vreun monopol asupra unui defect sau calități umane, nu cred că suntem nici mai deștepți, nici mai proși ca alții, nici că avem fetele cele mai frumoase sau șoselele cele mai proaste, nici că suntem cei mai ospitalieri dintre traci sau alte asemenea maxime. Așadar, deși probabil termenul cocalar e al nostru, el definește mojicul, nemernicul, mahalagiul, bădăranul sau nesimțitul universal, un necioplit ce poate fi găsit, e drept, în diluții diferite, în structura tuturor societăților din jurul nostru.

Să-mi fie scuzată abordarea unui subiect atît de trivial, însă cred că uneori e cazul să-i mai arătăm cu degetul și pe alții, un lucru cu atît mai lesne de făcut când acești alții sunt dați destul de des drept exemplu de verticalitate, educație civică, moralitate și înaltă sofisticare socială.

Neo-modernismul ni-l prezintă pe nenea din filmul de mai jos, în plină splendoare cocălărească. E drept, spre deosebire de al nostru bizon cu Audi Aseis, facocerul norvegian adus în discuție are o mașină mult mai scumpă, un întreg staff de filmare și un sponsor de renume mondial dar în rest…eu zic că primele patruzeci de secunde ale filmului ar trebui să-l facă pe cocalarul român negru de invidie. A fost surclasat fără drept de apel și fără orice șansă de a mai ocupa vreodată un loc fruntaș!

– Dar de ce vrei să conduci un Lamborghini pe un ghețar? întreabă cu extaz în glas ”reporterul”, așteptînd parcă o vorbă de duh nemuritoare.

– Iubesc mașinile, iubesc ghețarii și atunci de ce să nu combin cele două pasiuni pentru a mă distra? vine nimicitor de sincer răspunsul lui Cocalarus Norvegiagensis. Dar omul nu se oprește aici, laptele din doniță nu-i vărsat total iar vaca încă nu-i satisfăcută. Continuă:

– După cum știi, asta e singurul lucru pe care încerc să-l fac, să mă distrez cît de mult se poate pentru că nu-i așa?, despre asta e viața!

Na poftim! Să vă mai aud că rîdeți pe Facebook sau pe mai știu eu unde de vreun cocalar de-al nostru! Vă provoc să-mi arătați măcar un român care reușește să radiografieze mai bine și în mai puțin de un minut principalele tare ale timpurilor noastre.

Sunt atît de multe lucruri neînregulă la aceste patruzeci de secunde încât mă simt copleșit de munca sisifică pe care ar trebui s-o depun pentru a enumera doar cîteva din ele. Vă rog însă să observați vopseaua în motiv camuflaj, pentru că nu-i așa, niciodată nu poți ști cînd datoria de a te distra îți va cere să joci un PaintBall printre mașinile parcate la Ikea. Să nu ratați nici portbagajul de deasupra și nu vă lasați induși în eroare, trogloditul nu cară în el căruciorul copiilor, e vorba de fapt doar de un etui imens, Ray Ban-ii sunt atît de mișto încît niciodată nu poți avea destui la tine.

Bomboana de pe colivă vine de-abia la final cînd vedem sigla stațiunii care a găzduit ”evenimentul”, Fonna – The Glacier Resort. Așadar, Marean n-a plătit bani grei ca să fie primit pe gheață, din contră, managerii unui domeniu schiabil de pe un ghețar s-au gîndit că australopitecul ar putea fi o sursă bună de publicitate…

Chapeau!

 

ps: trebuie să recunosc că am schiat pe ghețar și că întrucîtva, nici eu nu sunt chiar ușă de biserică.

Advertisements

From → De-ale lumii

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: